Бебето в утробата на майката расте от размера на главичка на

...
Бебето в утробата на майката расте от размера на главичка на
Коментари Харесай

Изумителните промени с човешкото тяло при бременност

Бебето в утробата на майката пораства от размера на главичка на топлийка до момченце или момиченце, което дамата ще износи и роди единствено след 40 седмици. Тялото е основано за това, само че е потребно всички дами да са готови за някои промени, които ще изпитат.

При качественото следене на една бременност има наложителни прегледи и проучвания, които подсигуряват сполучливото ѝ протичане и вълнуващия край – раждането онлайн и крепко дете.

„ Ох, на мама! “ има удоволствието да разгласи своето първо огромно целодневно БЕЗПЛАТНО събитие за всички бъдещи и сегашни родители – Събитие на „ Ох, на мама! “ за бременни и родители, което ще се организира на 19.05.2024 година в Event Space 2020, гр. София -.

Водещи на събитието ще бъдат гл. редактор на Ohnamama.bg Наталия Мазгарева и писателят Георги Блажев. 

По тематиката Проследяване на бременността – от А до Я ще приказва доктор Мажена Панова, експерт акушер-гинеколог в София с над 30 години опит. Извършва всички нужни проучвания в региона на женското здраве, ултразвукова диагностика (ехография), цитонамазка, микробиология, колпоскопия, следене на бременност, биохимичен скрининг, фетална морфология, доплерово проучване. Член на Български лекарски съюз, с присъединяване в многочислени национални конгреси и семинари по специалността. 
 доктор Мажена Панова, експерт акушер-гинеколог
- не пропускайте шанса да се запишете за лекциите, защото местата са лимитирани!

Междувременно събрахме и 12 невероятни метода, по които тялото ви ще се промени, както и препоръки по какъв начин да се справяне с част от тях:
Ще се сдобиете с напълно нов орган - плацента!
Вашата плацента е многофункционален нов орган. Той доставя О2 и хранителни субстанции на вашето бебе. Той защищава вашето мъниче от зараза. И оказва помощ за отстраняването на отпадъчните артикули на бебето като въглероден диоксид. Здравословната и балансирана диета ще помогне на плацентата ви да свърши своята работа.
По-меки връзки, повече болки в гърба
Вашето тяло създава повече хормони като естроген и релаксин. Това кара връзките в цялото ви тяло да се провиснал – даже тези на гърба ви. В композиция с спомагателното натоварване на долната част на гърба, това може да аргументи болки в гърба. Така че не забравяйте да свивате коленете си, когато повдигате нещо, да вземем за пример. 
Подуване на цялото тяло
Допълнителната интерстициална течност, циркулираща в тялото ви, може да аргументи отичане на цялото тяло – само че най-често се среща в региона на глезените. Пийте доста течности, с цел да поддържате бъбреците си да работят добре. И в края на деня дръжте краката си по-високо от бедрата за най-малко 15 минути.
Матка с размер на любеница
Обикновено с размерите на дребна круша, в продължение на девет месеца матката ви пораства, с цел да най-после бъде с размерите на огромна любеница, в която ще бъде вашето бебе и най-малко половин литър вода. И този напредък води до болки, изключително когато стигне до ребрата ви. В 16-20 г.с. може да почувствате лека болежка от връзките, които стартират да се разтягат. 
Защо в действителност ходите до тоалетна по-често?
Разширяващата се матка притиска пикочния мехур. Като прибавим по-високите равнища на прогестерон и промени в бъбреците и това подсигурява по-честото вървене до тоалетна. Това е и интервалът, в който да заложите на банкет на повече вода и сок от алена боровинка. 
Ставате доста по-гъвкави
Чувствате се доста по-гъвкави? Тялото ви се приготвя за раждане. То произвежда хормон, наименуван релаксин, който понижава плътността на хрущяла и връзките. Това значи, че можете да разтягате елементи от тялото си доста повече от нормално. Но бъдете спокойни. Избягвайте извършения като седене с кръстосани крайници и прилепяне на коленете към пода, защото те напрягат мускулите ви.
Сърцето ви работи повече
Вашият общ размер кръв е с 50% по-висок от естественото. Количеството кръв, което сърцето ви изпомпва с всеки сърдечен удар, се усилва с 40%. Вие сте произвели 20% повече червени кръвни кафези, с цел да пренасяте О2 в тялото си. Не е извънредно да се чувствате като че ли физически по-изтощени, изключително в по-късен стадий от бременността. Помогнете на сърцето си с действия като вървене или плуване, следете равнищата на желязо в организма ви.
Засилено подушване
Бременността ви дава засилено подушване. Всъщност това стои зад измененията в разликите в желанията ви към храната в последно време, тъй като 90% от способността ви да усещате усета идва от вашето подушване. И се подгответе – избрани миризми може даже да ви накарат да имате пориви за повръщане.
Бебето яде първо
Бъдещите майки би трябвало да се хранят здравословно, а бебето първо сграбчва своите хранителни субстанции от употребяваните порции, което може да докара до недостиг на избрани витамини и минерали във вашето тяло. Така че не забравяйте да ядете задоволително от верните храни и за двама ви – изключително храни, богати на желязо. Портокаловият сок оказва помощ на тялото ви да всмуква желязото, а множеството зърнени закуски също са обогатени с желязо. Не забравяйте да поискате таблетки желязо, в случай че сте анемични.
Дишането
Вашата възходяща матка притиска диафрагмата. И въпреки да наподобява, че дишате по-трудно, вие в действителност поемате повече въздух. Може да почувствате предпочитание да изпънете гърба си. Направете го - това ще компенсира спомагателния товар, който носите начело, и ще разшири гръдния ви панер, с цел да влезе повече въздух.
Чувствителни венци
По време на бременност венците ви са уязвими. Гингивитът (кървене на венците) е доста постоянно срещано явлен ие. Затова посещавайте постоянно своя стоматолог. Изберете по-мека четка за зъби и прибавете храни, богати на калций към вашата диета. 
Забавено храносмилане
В началото на бременността прогестеронът забавя храносмилането, с цел да разреши на тялото ви да всмуква повече от питателните субстанции, от които се нуждае бебето. Но това може да аргументи запек. Затова се уверете, че вашата диета включва доста течности, плодове и зеленчуци. Леките извършения също оказват помощ на храносмилането.

А какво описа доктор Панова преди самото събитие – вижте във видеото от новия епизод на „ Ох, на мама! Podcast ” горе

Събитието на „ Ох, на мама! “ за бременни и родители се осъществява с подкрепата и доверието на нашите генерални спонсори  ,  и верига хипермаркети  , както и нашите спонсори от Дентална клиника , компанията за дермокозметика , групата от фармацевтични компании , ръководещото фондове дружество , марката производител на бебешки колички и продукти .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР